Išvaizdūs vieno kąsnio sumuštiniai

Vieno kąsnio sumuštiniai – tai menas tavo lėkštėje. Kai nori ko nors skąnaus, tai tikiesi, kad tai ir atrodys patraukliais ir gardžiai kvepės, kitu atveju ir ragauti nesinorės. Vieno kąsnio sumuštiniai pardavinėjami net ir prekybos centruose rinkiniais, bet ten jie tikrai nėra aukščiausios rūšies. Norint geros kokybės reikia kreiptis į restoranus, nes ten ne tik maistas atitinka jau minėtus kriterijus, bet ir aptarnavimas visai kito 1 kasnio sumustinukailygio nei prekybcentryje, jei apsipirkimą pas kasininkę iš viso galima vadinti aptarnavimu, ypač, kai jau yra savitarnos kasos ir pardavėja ir ta nebūtina.

Viena maža gudrybė, kurią taiko restoranai yra tai, kad vieno kąsnio sumuštiniai turi nebūtinai atrodyti kaip tradiciniai maži sumuštinukai. Maisto tiekimo variantų yra daug daugiau, meniu yra begalinio pasirinkimo kiekvienam pagal skonį ir progą. Kas mėgsta valgyt aštriau, kas saldžiau ar sūriau. Vieniems skaniau mėsa, kitiems žuvis. Skirtumų maisto pasirinkime yra begalės. O smagiausia tai, kad vieno kąsnio sumuštiniai gali būti ir visokios užtepėlės, krepšeliai su įdarais, vaisių ir uogų vėrinukai. Žodžiu, beveik viskas, ką galima valgyti be įprastų stalo įrankių: šaukšto, šakutės ar peilio. Kai valgomi vieno kąsnio sumuštiniai, tai galima pavadinti ir „švedišku“ stalu. Tai reiškia, kad maistui kriterijai gali būti keliami dideli, o aptarnavimo valgymo metu gali ir visai nereikėti. Vieno kąsnio sumuštiniai valgomi ir per oficialius prėmimus, parodas, gimtadienius. Progos gali būti įvarios, bet svarbu čia maisto spalvingumas. Kai maistas atrodo gražiai ir dar yra skanus, tai žmonių apetitas yra nemažas. Sakoma, kad vienam žmogui vidutiškai reikia suvalgyti apie 10 vieno kąsnio sumuštinių, kad pajaustų sotumą. Remiantis šiuo skaičiu, galima bent apytiksliai paskaičiuoti, kiek reikės maisto, nes svečių sarašas juk žinomas. Užsakant maistą, užsakymo kaina visada daugiausiai priklauso nuo to, kiek žmonių šventėje, pobūvyje, vakarėlyje dalyvaus. Tarkime, jei dalyvaus 10 žmonių, tai patartina užsisakyti 12-14 žmonių skirtą kiekį, tada galite būti tikri, kad jei kas nors kiek labiau išalks, galės suvalgyti vienu kitu užkandžiu daugiau nei yra skirta vienam žmogui. Tai tarsi savotiškas apsidraudimas iš anksto.

Įdomus faktas tas, kad net tokie patiekalai kaip suši gali būti priskirti vieno kąsnio sumuštinių kategorijai, nors iš tiesų vieną suši suvalgyti vienu kąsniu vargiai įmanoma. Deja, ne kiekvienas restoranas gamina sušius, todėl ne visada užsisakant vieno kąsnio sumuštinius ar švediško stalo meniu jums bus pasiūlyta egzotiško maisto iš japonų virtuvės. Juolabt, kad vieno kąsnio sumuštiniai, kaip jau inėjoe, turėtų būti valgomi nesinaudojant stalo įrankiais, o sušiai valgomi medinėmis lazdelėmis / pagaliukais. Pastaraisiais dar ir ne visi moka naudotis, ojuk šventės metu nenorima, kad kas nors iš šventės dalyvių pasijustų nemaloniai vie dėl to, kad nemoka naudotis lazdelėmis, o kiti moka. Būtų parodyta nepagarba šventės dalyviui.apie panašius dalykus reikia pagalvoti iš anksto. Jei tai bus sušių vakaras, t. y., sušiai dominuos meniu, bet nebus vienintelis valgis, svečiai apie tai turėtų būti įspėti iš anksto, kad namuose turėtų pakankamai laiko pasitreniruoti valgyti lazdelėmis. Tokius dalykus reikia paminėti kvietimuose, kur prašoma šventės vieta, data ir laikas, kartais dar ir aprangos kodas, jei norima, kad tai būtų kažkiek teminė šventė.

Jau daug kartų minėti vieno kąsnio sumuštiniai virtuvėje nėra naujiena. Dalį tokių sumuštinukų gali paruošti ir paprastas namų virtuvės šeimininkas, o ne vien restorano šefas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *