Vieno kąsnio užkandžiai – geriausias maistas furšetams

maistas fursetamsJei kas nors dar nežinote, tai visų pirma, reikėtų paminėti, kad furšetas – tai organizuotas pobūvis, kuomet svečiai apsitarnauja patys prie stalo. Didžiausias išskirtinumas yra tas, kad valgoma ir užkandžiaujama yra atsistojus. Taigi yra labai patogu ir užkandžiauti ir aptarti su kitais žmonėmis tam tikrus įvykius. Furšetai dažniausiai yra suorganizuojami po tam tikrų ceremonijų, seminarų, konferencijų ir kitų progų.

Vieno kąsnio užkandžiai yra geriausias maistas furšetams. Juos galima paimti tiesiog ranka arba šakute ir patogiai vaišintis. Maistas furšetams neturėtų būti labai sunkus, todėl čia pateiksime porą gerų vieno kąsnio užkandžių receptų.

  1. Mini sūrio pyragėliai. Jums reikės: 12 vanilinių sausainių, 2 pakelių kreminio sūrio (tepamo), ¾ puodelio baltojo cukraus, 2 kiaušiniai, 1 šaukštelis vanilės ekstrakto ir 1 skardinės konservuotų vyšnių.

Paruošimo būdas: į specialius popieriukus (kurie yra naudojami keksiukams) dedame smulkintus vanilinius sausainius, po maždaug puse šaukštelio į kiekvieną popieriuką. Dubenyje sumaišykite sūrį, cukrų,įmuštus kiaušinius ir vanilę. Plakite iki kol masė taps puri. Šiuo mišiniu užpildykite kiekvieną popieriuką beveik iki pat viršaus. Kepkite 15 minučių, 175 temperatūros orkaitėje. Iškepus, ant viršaus uždėkite po kelias konservuotas vyšnias.

  1. Mini sūrio ir kumpio sumuštinukai. Jums reikės: 2 šaukštų smulkintų, džiovintų svogūnų, 1 šaukšto garstyčių, 2 šaukštų aguonų, pusės puodelio ištirpusio sviesto arba margarino, 24 nedidelių mielinių bandelių, pjaustyto kumpio ir plonais griežinėliais pjaustyto sūrio riekelių.

Paruošimo būdas: nedideliame dubenyje sumaišykite smulkintus svogūnu, garstyčias, aguonas ir margariną (arba sviestą). Perpjaukite pusiau kiekvieną bandelę. Ant vienos pusės dėkite po šiek tiek kumpio ir sūrio. Uždenkite sumuštinuką. Paruoštą mišinį uždėkite ant kiekvienos bandelės viršaus. Kepkite 165 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol sūris išsilydys. Šiuos vieno kąsnio sumuštinukus geriausia yra patiekti šiltus.

 

Furšetai – tai puiki proga ne tik skaniai pasmaguriauti, bet ir su kolegomis aptarti esamas, pavyzdžiui, konferencijos aktualijas. Paprastai furšetas neturėtų trukti ilgiau nei 2-3 valandas, tačiau viskas turi būti nepriekaištinga.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *